O nama

Smještaj Gradske kavane

U središtu suvremenog Preloga, kao središte društvenog života i vrhunac ugostiteljske ponude grada, odmah preko puta Crkve sv. Jakoba, nalazi se Gradska kavana „Lovac“.

U prizemlju zgrade rustikalno je uređena Gradska Kavana – restoran te ljetna terasa, dok se na katu nalazi velika konferencijska i banket dvorana, te prenoćište s četiri visokokomforne sobe.

Gradska Kavana »Lovac« u svom širem okruženju pola je stoljeća poznata i kao mjesto na kojem se u svako doba godine za svaku priliku može odabrati kako jelovnik obojen lokalnim koloritom okusa, tako i jelovnik internacionalnog tipa, uz posebnu ponudu kulinarskih specijaliteta iz Međimurja susjedne Mađarske kuhinje.

Bogata ponuda jela

Bogate lista predjela počinje s „Međimurskim tanjurom“, ali u ponudi su i meso s tiblice, sve vrste sireva, kao i uobičajene vrste složenih salata – od tunjevine, od puretine, grčka…

Kako ručak bez juhe i nije ručak, kuhari u »Lovcu« uvijek imaju za Vas više vrsta juha, od krepke međimurske juhe, juhe od šumskih gljiva, juhe od buče, do domaće goveđe juhe kakve su kuhale naše bake. Ponuda mesnih jela – kao »abeceda« kontinentalne kuhinje – zadovoljit će i najzahtjevnije gastronome: beefsteak, ramsteak, pureći, svinjski, teleći odresci na ne manje od »četiri milijuna načina«…

Gradska Kavana Lovac – u skladu s ugledom kuće koja posluje već pola stoljeća – na listi svojih specijaliteta pak ima i takve delicije kao što su glazirana pačja prsa gašena aceto balsamicom, pureći file punjen hajdinskom kašom u umaku od šumskih gljiva ili sablja zrinski . Roštilj »Lovca« i peka mjerilo su kvalitete za šire ugostiteljsko okruženje, a takav je i u skladu s imenom kuće – jelovnik »lovačkog štiha« s jelima od mesa divljači.

Kulinarski specijaliteti kuhinje

Nudi se punjeni jelenji odrezak na lovački, svinjski odrezak zapečen dinstanim zeljem i vrhnjem, omotani lungić na trosjedu od tikvica ili – ako se ne možete odlučiti za samo jedno jelo – rješenje je „Međimurska plata“ sa svim specijalitetima, koju ne treba opisivati, već kušati. Popularna jela bazirana na tjesteninama također su u ponudi kuhinje »Lovca«, smisleno sljubljena s puretinom, a onima koji preferiraju vegetarijansku kuhinju – također se izlazi u susret. U ponudi „Lovca“ nalaze se i pizze i tortilje za one koji žele jednostavnija jela. Za one koji dolaze u grupama, u „Lovcu“ smo pripremili velik izbor plata za više osoba.

Premda duboko na kontinentu, Gradska Kavana Lovac svojim gostima nudi i riblje specijalitete iz slatke (pastrva, smuđ), ali i iz slane vode (škarpina, oslić). Od plodova mora „Lovac“ je daleko najpoznatiji po pripremi svima omiljenih mekušaca – lignji.

Umake i priloge te salate koje kuhari »Lovca« umješno kombiniraju sa svim jelima ne treba ni opisivati, no s liste desertnih jela svakako treba izdvojiti čokoladni souffle, pohani sladoled, palačinke »Lovac« ali i ponudu mnogih dnevnih kolača.

Proslave i catering

Bit će nam izuzetno zadovoljstvo organizirati za Vas svečanosti kao i razna druga događanja.
Scroll to top